Grafisch vormgever, videomaker en editor. En surfer.


Over Frank van Leeuwen

Een video over je bedrijf die bij de kijker blijft ‘plakken’? Je huisstijl perfect doorvertaald in alle uitingen?
Laat mij je helpen. 

Portrait2019.jpg

Hoe?

Mijn naam is Frank van Leeuwen, ik ben videomaker en editor, grafisch vormgever en dtp’er. En als ik niet aan het werk ben, ben ik óf op stap met mijn gezin óf aan het surfen op het strand van Scheveningen. 

Ik help mijn klanten om hun visuele boodschap over te brengen. Met mooi beeld en echte verhalen. Authentiek en eerlijk. 

Zo zijn ook de mensen met wie ik het liefste samenwerk: art directors en marketingmensen met het creatieve hart op de goede plek. Die ook waarde hechten aan echtheid en voor opdrachtgevers willen werken die trots zijn op hun producten. Ze zijn niet op zoek naar iemand die keiharde verkoopverhalen met ze maakt. Wel naar een bevlogen en creatieve filmmaker/vormgever die met ze meedenkt én ze werk uit handen neemt. 

Van ontwerpen tot film maken

Sinds 2003 werk ik als vormgever en (uitvoerend) dtp’er, onder meer voor overheden en bureaus in de reclame en communicatie (nadat ik de grafische school in Rotterdam afrondde). Langzaam verleg ik echter de focus. 

Grafisch ontwerp en dtp blijft natuurlijk geweldig om te doen. Videofilmen en editen neemt echter steeds meer plaats in. Ook voor mijn klanten wordt het steeds belangrijker om video in te zetten in het contact met hun klanten. 

  • Voor film gebruik ik Final Cut Pro X en After Effects.

  • Voor grafisch ontwerp gebruik ik Creative Suite van Adobe (Illustrator, Photoshop, Indesign en Acrobat). 


Frank weet als geen ander een treffend (film)beeld te schetsen en is daarbij op zijn best als hij de ruimte krijgt. Inmiddels werk ik graag en regelmatig samen met Frank, voor mijn beeldmerk, website en als klapper de videopitch over mijn werk. Dankzij Frank’s laagdrempelige aanpak en doortastende regie, bleek de videopitch dè manier te zijn om mijn dienstverlening op de kaart te zetten.
— Monique Verhoef | Krachtenbundelaar, dagvoorzitter, [W]heels co-initiator
plus.png

Klanten met wie ik eerder samenwerkte